Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στην Realnews, δηλώνει πως είναι κατά της τριπλής κάλπης τον Μάιο.

«Η πρόωρη εκλογική αναμέτρηση θα ανακόψει την εθνική προσπάθεια. Όποιος την επιχειρήσει θα έχει την ευθύνη της περιπέτειας και της ανακοπής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος και συνεχίζει:

«Έχει εφαρμοστεί μια επώδυνη πολιτική, η οποία τώρα αρχίζει να αποδίδει. Η ανατροπή της θα μας γυρίσει στην αρχή, στο 2010 και σε ακόμη δυσμενέστερη θέση. Γεμίσαμε με πολύ κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού την καρδάρα με το γάλα και θα είναι καταστροφή να το χύσουμε μόνοι μας».

Για το γεγονός πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται δηλώνει πως «δεν με ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλειοδοτούν σε υποσχέσεις, πυροδοτούν ακραίες αντιδράσεις, σαγηνεύονται με τη δημαγωγία. Είναι αξιωματική αντιπολίτευση περιορισμένης ευθύνης και γι’ αυτό, πεπερασμένων ορίων εκλογικής απήχησης».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στη συγκυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργική πρωτοβουλία ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε πως, «Πιστεύω πως η ΔΗΜΑΡ αθροίζεται στις δυνάμεις της μεταρρύθμισης και της υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όμως, μόνη της έφυγε από την κυβέρνηση. Δεν τους έδιωξε κανείς. Άρα αυτό που προέχει είναι οι ίδιοι να αποφασίσουν τι θέλουν».

Για την «Κίνηση των 58», ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως εύχεται να παρουσιάσει δυναμική στο χώρο της αριστεράς, καθώς «χρειαζόμαστε την υπεύθυνη Αριστερά και η Ευρωπαϊκή Αριστερά τους χρειάζεται όλους αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Όσο για την κριτική που δέχτηκε για θεσμικές παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας, ανέφερε πως, «Κάναμε βήματα αλλαγής και η αλλαγή έχει πάντα εχθρούς. Βήματα όπως η αναδιάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μετά από 30 χρόνια, η καθολική εφαρμογή των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, το νέο γενικό λύκειο, τη δωρεάν δημόσια για όλους επαγγελματική κατάρτιση κ.α. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας θα είναι ορατά σταδιακά τα επόμενα χρόνια».

«Τα πανεπιστήμια είναι χώρος ευαίσθητος γεμάτος εύφλεκτη ύλη» δήλωσε στην εφημερίδα, αναφερόμενος στην υπόθεση με τους διοικητικούς υπαλλήλους που «τράβηξε» τρεις μήνες και συνέχισε:

«Η κατασταλτικού τύπου λύση όχι μόνο δεν θα έλυνε το πρόβλημα αλλά θα οδηγούσε σε γενικευμένη αναταραχή. Ότι χειρότερο για τη χώρα την κρίσιμη χρονική περίοδο. Αντίθετα με υπομονή, επιμονή και διάλογο πετύχαμε τους στόχους μας. Το εξάμηνο δεν χάθηκε καθώς μαθήματα θα γίνονται μέχρι και τον Αύγουστο».