O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, όπως υποστηρίζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ισχυρίζεται ότι «δεν υπήρξε παρενόχληση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η δήλωσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει ως εξής: «Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών».

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Παναγιωτόπουλο στις Οινούσσες

Ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και το Αγαθονήσι το πρωί της Κυριακής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο του ALPHA, τα αεροσκάφη της γειτονικής χώρας παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες.