Πρωτοβουλία με στόχο τη στήριξη των καταστημάτων εστίασης ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δήμους προκειμένου να παραχωρηθεί επιπλέον χώρος, όπου είναι εφικτό, στα καταστήματα εστίασης για να αυξήσουν τον εξωτερικό τους χώρο και να εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο.

«Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην οικονομία γενικότερα και την ύφεση που δημιουργείται λόγω της κρίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος. Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «αν θέλει να είναι πραγματικά χρήσιμη, πρέπει να συμβάλλει με λογικές συνεννόησης και όχι επαναφοράς σε ένα λαϊκίστικό παρελθόν που δεν έχει νόημα».

Σε ό,τι αφορά την Άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι παρατείνεται τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά στο Δημοτικό, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η Άδεια Ειδικού Σκοπού θα χρησιμοποιείται κατά τις ημέρες που τα παιδιά τους βρίσκονται στο σπίτι, καθώς θα γίνονται εκ περιτροπής τα μαθήματα.

Ο υπουργός διευκρίνισε, επίσης, ότι η μετακίνηση από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, θα επιτρέπεται μόνο για εργασία.