Για ανησυχητική συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα κάνει λόγο η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορεί να είναι ανακουφισμένος τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά όχι αμέριμνος. Μπορεί το κοινοβούλιο στην Αθήνα να ψήφισε δύο σημαντικούς νόμους, ωστόσο ένας βουλευτής απαρνήθηκε την κυβέρνηση και η οριακή πλειοψηφία του (σ.σ. κυβερνητικού) συνασπισμού θρυμματίζεται κι άλλο», σχολιάζει ο αρθρογράφος με αφορμή τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην ψήφιση του φόρου ακινήτων και του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ο αρθρογράφος σημειώνει ότι πρόκειται για εξαιρετικά μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έπρεπε μέχρι την τελευταία στιγμή να τροποποιήσει αρκετές φορές τα νομοσχέδια για να εξασφαλίσει μία πλειοψηφία». Ο αρθρογράφος επισημαίνει: «Την ώρα που ο Σαμαράς πρέπει να ανησυχεί για την πλειοψηφία, για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα φυσά ούριος άνεμος».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κλείνοντας με την επισήμανση ότι «το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή καθιερώθηκε ως τρίτη δύναμη».