Σύσκεψη στο Κρανίδι πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ωστόσο ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως  ελήφθησαν 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη Δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» τόνισε.

Στη σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, τοπικοί φορείς καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός.

Συζητήθηκε ο τρόπος της πλήρους εφαρμογής της καραντίνας στην περιοχή για τις επόμενες δύο εβδομάδες αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθούν κι άλλα θετικά τεστ στον τοπικό πληθυσμό, αφού χθες το βράδυ κλήθηκαν στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον ιό εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, σε τράπεζες, σε φαρμακεία και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς αμέσως μετά τη συνάντηση θα μεταβεί σύμφωνα με πληροφορίες στο γήπεδο του Κρανιδίου όπου θα τον περιμένει ελικόπτερο προκειμένου να μεταβεί στην Αθήνα καθώς στη μια το μεσημέρι αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις. 

Νωρίτερα, γύρω στις 09:30 το πρωί ο κ. Χαρδαλιάς είχε επισκεφθεί για μια ακόμη φορά τη δομή μεταναστών, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», όπου διαπίστωσε ότι τηρείται κανονικά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.