«Υπήρξε προσέγγιση με την τρόικα. Ελπίζουμε να φτάσουμε σε συμφωνία», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε για μία ακόμη φορά, αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ότι «θα προστατευθούν οι άνεργοι, οι φτωχοί και τα μεσαία νοικοκυριά».

Πάντως, όπως είπε, σε περίπτωση μη συμφωνίας με την τρόικα, θα φέρουν το θέμα στη Βουλή μέσω νομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι προλαβαίνουν.

Αναφερόμενος δε στο ΦΠΑ είπε: «Στόχος μας να τον κρατήσουμε στο 13%», και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ειδική πρόνοια σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου η ανεργία έχει σπάσει ρεκόρ.

«Είμαστε σε μία σκληρή διαβούλευση τόσες μέρες, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε παραπέρα. Έχουμε σαφή εικόνα για το πόσο δοκιμάζονται οι πολίτες», δήλωσε ακόμη.

Για το φόρο ακινήτων είπε ότι στο 75% των περιπτώσεων θα πληρώσουν λιγότερα, 20% τα ίδια. «Μόνο το 5% θα έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση από το φόρο ακινήτων», διαμήνυσε.

Σχολίασε όμως και τη βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος εν πτήσει προς Μπακού, το οποίο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα λέγοντας: «Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ματαιώσουμε το ταξίδι».