Ακόμα μια δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε. Αυτή τη φορά από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά υπάρχει ένα μικρό ποσοστό των πολιτών που σκέφτεται να… παρανομήσει αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί και θα επιχειρήσει να πάει στο χωριό του ώστε να γιορτάσει το Πάσχα ή θα βρεθεί σε κάποια εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης.

Στην ερώτηση «Τι θα κάνετε το Πάσχα;», το 91,6% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα το περάσουν στο σπίτι τους μόνοι τους λόγω της καραντίνας. Το 6% απάντησε πως ναι μεν θα είναι σπίτι αλλά μόνο με στενούς συγγενείς. Το 1,2% θα κάνει επίσκεψη σε κάποιο στενό συγγενή, το 0,5% απάντησε πως θα συναντηθεί με στενούς φίλους και το 0,9% απάντησε πως θα πάει στο χωριό του.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα που αφορούν τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Εβδομάδας. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 90,2% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν θα βρεθεί σε κάποιον Ιερό Ναό αυτές τις μέρες σε αντίθεση με ένα 6,8% που απάντησε πως ναι μεν θα πάει στην εκκλησία αλλά κάποια άλλη ώρα ώστε να είναι μόνος. Επίσης, το 3% απάντησε καταφατικά πως θα πάει ή στην περιφορά του Επιταφίου ή θα βρεθεί σε κάποια εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.