Εντός των επομένων εβδομάδων θα είναι έτοιμο σύστημα τηλεϊατρικής που θα αφορά τους ασθενείς με κορονοϊό όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο «θα παρακολουθήσουμε όσους δεν μπουν στο νοσοκομείο και μείνουν στο σπίτι τους. Υπάρχει συνεννόηση του υπουργείου με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις ιστοσελίδες που παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό έτσι ώστε να μην υπάρχει χρέωση». Παράλληλα τόνισε ότι δίκτυα αντέχουν, «ειδικά αν δούμε τα προβλήματα που καταγράφονται σε άλλες πιο ψηφιακά προηγμένες χώρες».

Όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση ο υπουργός τόνισε ότι οι εγγραφές συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, φτάνοντας τις 10.000 την ημέρα, ενώ προανήγγειλε ότι θα γίνει ευκολότερη και η έκδοση διπλώματος οδήγησης.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι το gov.gr να είναι το μόνο σημείο διεπαφής με το κράτος» ήταν τα λόγια του. Τέλος, όσον αφορά τον μοναδικό ψηφιακό αριθμό κάθε πολίτη, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι αυτός θα είναι σαν το σημερινό ΑΦΜ και θα αφορά το σύνολο των επαφών με το κράτος και αναμένεται να εφαρμοστεί εντός της επόμενης διετίας.