Αναβάλλεται η απολογία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, η αναβολή ζητήθηκε από την ανακρίτρια. Όπως μάλιστα σημειώνεται, αιτία είναι η προσθήκη νέου ανακριτικού υλικού από απομαγνωτοφωνημένες συνομιλίες.

Η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει την απόφαση της αναβολής μιας «κίνηση πανικού» που όμως σημειώνουν εντάσσεται στην «πιο άθλια σκευωρία στα χρονικά της νεωτέρας Ελλάδος».

«Σε μία ακόμη κίνηση πανικού προχωρά το καθεστώς μετά τις χθεσινές εφόδους σε οικίες βουλευτών και την τρομοκρατία εις βάρος εγκύων και δίχρονων παιδιών. Σήμερα, μία μόλις ημέρα πριν απολογηθούν οι βουλευτές Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας, οι ίδιες οι ανακρίτριες ζήτησαν αναβολή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Εξ όσων γνωρίζουμε την αναβολή συνηθίζεται να τη ζητά ο κατηγορούμενος και όχι ο δικαστής. Εδώ όμως μιλάμε για την πιο άθλια σκευωρία στα χρονικά της νεωτέρας Ελλάδος. Από το πρωί της Τετάρτης δημοσιογραφικοί κύκλοι διέρρεαν την πληροφορία ότι θα ζητηθεί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην απολογηθούν το Σάββατο, γιατί στην δικογραφία θα προστεθούν κάποιες απομαγνωτοφωνημένες συνομιλίες. Τελικά η αναβολή ζητήθηκε γιατί θυμήθηκαν εσπευσμένα το υλικό από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν προ… διμήνου από οικίες βουλευτών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Φοβερή σύμπτωση μόλις μία ημέρα πριν τις απολογίες, θυμήθηκαν ότι υπάρχει και αυτό το υλικό, που ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάτι μεμπτό, αλλά για τα προσωπικά αρχεία των ιδιοκτητών των εν λόγω υπολογιστών».

Η ανακοίνωση κλείνει με κάλεσμα συγκέντρωσης στην είσοδο του Εφετείου, όπου θα βρεθούν σήμερα οι τρεις βουλευτές.