Στέλιος Πέτσας: Έχω καταθέσει ήδη το 50% του μισθού μου στο κράτος

«Σε εμάς επαφίεται το να έχουμε μια συλλογική νίκη κατά του κορονοϊού»


Uncategorized
17:03
31/03/2020
Στέλιος Πέτσας: Έχω καταθέσει ήδη το 50% του μισθού μου στο κράτος
12
loading

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια τόσο μαζική πανδημία, που δημιουργεί την ανάγκη σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να τρέξει ταυτόχρονα στο νοσοκομείο», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και επεσήμανε πως έχει καταθέσει στο κράτος ήδη το 50% των αποδοχών του σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την ενίσχυση της χώρας κατά της πανδημίας.

Ανέφερε επίσης ότι «σε εμάς επαφίεται αυτό το καλό αποτέλεσμα να συνεχιστεί ώστε να έχουμε μια συλλογική νίκη» και προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων μόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων υπερβολικής διόγκωσης του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι με αυστηρότερους ελέγχους όπως και προσπάθεια στην κατεύθυνση του να γίνονται συντεταγμένα οι βασικές μετακινήσεις.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το έντυπο για τις έξι επιλογές που έχει, τρεις φορές την ημέρα. Συνδυάζουμε την έξοδο μας για το σουπερμάρκετ, το φαρμακείο, τον φούρνο της γειτονιά μας και γυρίζουμε σπίτι μας. Αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα αυτή τη στιγμή. Και στο έντυπο και στο 13033 υπήρξε μια κατάχρηση από τους λίγους. Οι πιο πολλοί συμμορφώνονται ευλαβικά. Αλλά και αυτοί οι λίγοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γι' αυτό θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο αυτό» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε επίσης ότι υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα με τις ουρές στις τράπεζες το τελευταίο διήμερο και υπενθύμισε ότι υπάρχει 10ήμερη αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Όσον αφορά το γιορτασμό του Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να γιορτάζουμε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τους παραδοσιακούς τρόπους έκφρασης της πίστης μας. Αυτή τη χρονιά, είναι διαφορετικά. Θα μείνουμε μέσα». Ανέφερε ταυτόχρονα ότι υπάρχει μια συζήτηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το ενδεχόμενο από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα να γίνουν οι Λειτουργίες στις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών. «Είναι κάτι το οποίο το συζητάμε. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Το πιο σύνθετο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το Άγιο Φως. Είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στη σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για διάθεση του μισού μισθού των βουλευτών στο κράτος επεσήμανε ότι ο ίδιος έχει ήδη κάνει την κατάθεση του 50% των αποδοχών του, του μηνός Απριλίου, στο σχετικό λογαριασμό. «Είναι μια συμβολική κίνηση. Δεν είναι, ούτε το ποσοστό, ούτε τα χρήματα. Είναι μια συμβολική κίνηση του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι ώρα για πλειοδοσία. Είναι ένα ηθικό ζήτημα, βαθιά εσωτερικό, συμβολικό και δεν είναι ζήτημα πλειοδοσίας» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες είπε ότι σήμερα θα γίνουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών. «Είναι σαφές ότι καλύπτονται περίπου οκτώ στους δέκα μισθωτούς, τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις και τρεις στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

«Θα υπάρξει επίσης το εγγυοδοτικό ταμείο για κεφάλαια κίνησης από τις τράπεζες επίσης μέσα στον Απρίλη και μέχρι αρχές Μαΐου. Παρακαλούμε να γίνει χρήση αυτών των εργαλείων», προσέθεσε.

Για τη στήριξη των ανέργων, είπε ανακοινώθηκαν χθες πολύ μεγάλα προγράμματα κατάρτισης. «Το πρώτο είναι για 36.500 συμπολίτες μας ανέργους από 18 έως 67 ετών. Θα ακολουθήσουν, προς το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, νέα προγράμματα για 100.000 ανέργους. Σε αυτά θα μπορούν να ενταχθούν και μακροχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν το επίδομα μακροχρονίως ανέργων». Είπε επίσης ότι «αυτοί, που δούλευαν στον τουρισμό, αλλά δεν βγήκαν στην ανεργία, δηλαδή δεν πήραν το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, έχουν καλυφθεί από την προηγούμενη δέσμη μέτρων και θα λάβουν το επίδομα ανεργίας για το χρονικό διάστημα που δεν καλύπτονταν. Αυτοί που ήταν να προσληφθούν από 1ης Απριλίου, αλλά λόγω του κλεισίματος των ξενοδοχείων δεν προσλήφθηκαν θα έχουν για το επόμενο δίμηνο, και αυτοί το ευνοϊκό πλέγμα των ρυθμίσεων».

Για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε αναφορά στα «πολλά fake news» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απηύθυνε έκκληση προς όλους «να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις για την ενημέρωσή τους και να επιλέγουν προσεκτικά τα Μέσα από τα οποία ενημερώνονται».

Κλείνοντας ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην εκστρατεία ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι «όταν έχουμε μια τόσο μεγάλη υγειονομική κρίση, έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες». «Η ενημέρωση σώζει ζωές. Η πρώτη φάση της καμπάνιας ενημέρωσης ήταν δωρεάν. Περειλάμβανε μηνύματα που ήταν μέχρι ένα λεπτό από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά όχι από εφημερίδες και διαδίκτυο. Είναι το γνωστό σποτ με τον κ. Παπαδόπουλο, που μάλιστα κάποιοι βγήκαν και ρωτούσαν "τι αμοιβή πήρε". Καμία αμοιβή δεν πήρε ο άνθρωπος αυτός. Βγήκε και το είπε -και είναι προς τιμήν του- ότι δεν υπήρχε καμία αμοιβή. Ήταν δωρεάν. Όμως, η πανδημία του κορονοϊού εξελίσσεται και είμαστε αντιμέτωποι με την κόπωση και τον εφησυχασμό. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να ξεδιπλωθεί η δεύτερη φάση. Σε αυτήν έχουμε υποχρέωση να υπάρξει μια επαγγελματική καμπάνια που θα καλύπτει όλα τα Μέσα και θα φτάσει μέχρι τέλος Μαΐου. Αυτό έχουμε σχεδιάσει από την 1η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 14 Μαρτίου. Ξεδιπλώνεται, λοιπόν, τώρα η δεύτερη φάση» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε: «Θα ήταν ασυγχώρητο από μέρους μας να μην έχουμε μια καμπάνια ενημέρωσης, που, επαναλαμβάνω, σώζει ζωές, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και κυρίως να καταπολεμήσουν τον εφησυχασμό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Βγηκαν

  Βγηκαν οι γλειψιματιες να αυτοδιαφημιστουν και να πουν στον Μητσοτάκη είδες τι καλός που είμαι εγώ;Μόλις το πες έτρεξα και εγώ να αποδεχθώ τη περικοπή του μισθού μου κατά 50%.Το θέμα είναι αν θα πάρει από τα 11 εκ ευρώ που χαρίζει στους καναλάρχες.

 2. avatar Panos Gianaros

  Η κυβέρνηση απαλλάσσει καναλάρχες από δόση 21 εκ ευρω για τις άδειες

  1. avatar Ομάδα Αλήθειας & Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

   Αυτά... μόνο στο Harvard της Μεσογείου με τον Μητσοτάκη γίνονται!

   _ΟΧΙ ΜΟΝΟ η κυβέρνηση απαλλάσσει καναλάρχες από δόση 21 εκ ευρω για τις άδειες..
   _ΟΧΙ ΜΟΝΟ τους δίνει 11 εκ.εκ.ευρω για το δωρεάν #Μένουμε στο σπίτι#
   _ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο ΕΟΠΥΥ δίνει διπλάσια αποζημίωση (δηλαδή από 800 € στα 1.600 στίς ιδιωτικές κλινικές αντί να τις επιτάξη..

   _ΑΛΛΑ δεν δίνει τα λεφτά στα Νοσοκομεία μας για άμεσες προσλήψεις ιατρών, υγειονομικό υλικό,τέστ ελέγχου...
   _ΑΛΛΑ υπάρχει πρωτοφανής αισχροκέρδεια στα Νοσοκομεία αγοράζουν μάσκες υψηλής προστασίας 5.000% ακριβότερα..
   _ΑΛΛΑ κόβει το 50% του μισθού, στους χεοκοπημένος εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα..

   ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΥΝΕΤΕ.

 3. avatar το ΚΚΕ δε θελει να βοηθησει…..να δωσει απο μισθο…..

  αποννννννν το κομμα απο τους αγωνες και τις μαχες

 4. avatar ΠΕΤΣΑ ΔΕΝ ΝΡΕΠΕΣΕ να Λες οτι Εδωσες τον μισο Μησθο σου στο

  ΚΡΑΤΟΣ ! Το Ίδιο το Κρατος πρεπει να Περικόψει τό Μησθο Βουλευτων οπως το Προτείνει η Αξιοματικη Αντιπολίτευση ! Ο Κορονοιος δεν χρίζει χειρονομιών Αυτοπροβολης που κρύβουν Υποκρισια ......ΙΑΣΩΝ

  1. avatar σωστα λεει ο συριζα…..αλλα παντα τρεχει πισω απο τα γεγονοτα

   ο μητσος σας τη βγηκε απο αριστερα....το ΚΚΕ...σιωπα...μαζευει λεφτα στο περισσο.....σε ταφους....για να κανει οκτωβριανη επανασταση..........

 5. avatar 1️⃣➕1️⃣

  Δεν λυνεται το τεραστιο οικονομικό προβλημα που αντιμετωπιζει η χωρα μας εξ´ αιτίας του ιού , με το να δωσουν 2–3 χιλ.€ΥΡΩ απο τον μισθο τους, πενηντα ή εξηντα ατομα..!!
  Ηδη εχουν αρχισει και κλεινουν οριστικά ,συμφωνα και με αυτα που ανακοινωνουν αρκετες επιχειρησεις, οπως3 καφέ ,2 ζαχαροπλαστεια , ενα καθαριστήριο και ενα ταβερνείο εδω στην περιοχή μας.
  Πρεπει αμεσα να φερουν νομο με τον οποιο να καθοριζεται οτι για ενα εξαμηνο τουλαχιστον, ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ συνολικος μισθος ολων οσων μισθοδοτουνται απο το Δημοσιο, Νπδδ ,Τραπεζες κτλ θα ειναι τα 1600€, χωρις να υπαρχουν κάθε τύπου εξτρα και θα αφορά ΑΠΑΝΤΕΣ μεχρι και την Πρ. της Δημοκρατίας, εξαιρουμένων φυσικά των εργαζομένων στα νοσοκομεια ....!!
  Το αυτό ποσό των 1600€ θα πρεπει να καθορισθεί ως ανωτατο πλαφον και για τις συνταξεις που θα λαμβανει συνολικά ο οποιοδήποτε Ελληνας..!
  Δεν ειναι ασφαλως η πρωτη φορά που η ομαδα μας θετει το θέμα αυτό ως επιτακτική αναγκη για να γινει, αλλά δυστυχώς ειναι απόλυτα αναγκαιο και σιγουρα δεν θα επαρκεί, γιατί ακομη δεν εχουμε δει ασφαλώς τιποτα ,εαν εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστες 1-2 μηνες ακόμη σχεδόν ολες οι επιχειρησεις και ο κοσμος στα σπιτια του..!!
  Δυστυχώς ή μαλλον ευτυχώς δεν εχουμε πλέον τις δραχμες για να κοβουμε στο Χολαργό και κανένας δυστυχώς δεν θα μας ριξει απο τον ουρανό ευρώ, γιατι ολη η Ευρωπη πλέον θα εχει τα ιδια και πιθανον χειροτερα προβληματα να αντιμετωπισει... !!

 6. avatar KARAXAS

  ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ..... ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ.......ΤΙ 50% ΚΑΙ [...] ....ΠΑΡΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ,,,ΑΦΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ....ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.......

 7. avatar Γεροτσολιας

  Δωσατε 11 εκατ.ευρω στα ΜΜΕ για κρυβουν τις βρωμιες σας ενω επρεπε να δωσετε στα νοσοκομεια που παλευουν χωρις τ\'απαραιτητα και τωρα το παιζετε και ανθρωπιστες....γελοια υποκειμενα που θελετε να λεγεστε και κυβερνηση.Γεροτσολιας

  1. avatar δηλαδη τις χορηγιες

   ο συριζα δεν τις πληρωνε προς τα ΜΜΕ????η κουντουρα πηρε 2 εκ ε απο τον πολακη για τα εντυπα του συζυγου της...μην τα ξεχνατε ολα αυτα.....

 8. avatar restos

  ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ!!!!!

  1. avatar παλια φωναζατε γιατι δε δινυν……

   τωρα παλι τη βρηκατε τη [...] σας .....τι θετε επιτελους συριζοβιολατορες?????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει