Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής» σχολίασε για το προσφυγικό: «Οι Έλληνες σχεδόν στο σύνολό τους εγκρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης για κλειστά σύνορα και ζητούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα. Νιώθουν ασφαλείς πως τα σύνορα επιτέλους φυλάσσονται, νιώθουν επιτέλους υπερήφανοι για την αποφασιστικότητα μιας ελληνικής κυβέρνησης, νιώθουν μια Ελλάδα που επιτέλους αντιδρά με σθένος και που έχει μαζί της όλη τη διεθνή κοινότητα. Το μήνυμα είναι σαφές τόσο προς την έκπληκτη Τουρκία, που δεν περίμενε αυτή την αντίδραση, όσο και προς τους πρόσφυγες: Μην έρχεστε στην Ελλάδα, θα βρείτε σύνορα κλειστά! Και μάταια θα περιμένετε να ανοίξουν!».

Μεταξύ άλλων η κ. Ράπτη για το μείζον ζήτημα της μετάδοσης του νέου κορονοϊού και τη λειτουργία των εκκλησιών ανέφερε ότι:

«Όποιος θέλει να ασκήσει κριτική, βρίσκει πάντοτε λόγους. Η ερώτησή σας έχει δύο σκέλη. Αν υπάρχει κίνδυνος για τους πιστούς που προσέρχονται στην εκκλησία (άρα συνάθροιση σε κλειστούς χώρους, όπου είναι εύκολη η μετάδοση του ιού) και αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από τη Θεία Κοινωνία. Στο πρώτο θέμα ισχύουν οι γενικές ανακοινώσεις του Υπουργείου και έχουν γίνει και ανάλογες ανακοινώσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Είναι συνετό να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης, να αποφεύγουν οι ευπαθείς ομάδες την παρουσία σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας (υπάρχει και η ατομική προσευχή), τα χειροφιλήματα στους ιερείς κλπ.

Στο δεύτερο θέμα, ρωτήθηκα αν κοινωνώ και αν θα συνεχίσω και απάντησα θετικά εκφράζοντας τη δική μου σκέψη και το δικό μου πιστεύω.

Σέβομαι απόλυτα όλους όσοι έχουν διαφορετική άποψη και συντάσσομαι με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ότι τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και να επιτελούνται όσο είναι εφικτό από το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις και ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».