Αρκετά πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φέτος να μην βρίσκεται Μεγάλη Παρασκευή ούτε σε κάποια εκκλησία της αγαπημένης του Κρήτης, ούτε στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών, ούτε σε κάποιο ακριτικό νησί, αλλά εκτός Ελλάδος και δη στις Βρυξέλλες. Δεν θα το ήθελε βέβαια αλλά μπορεί και να μην γίνεται να το αποφύγει όπως μαθαίνουμε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο λόγος είναι απλός. Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε ως θέμα την έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου του οργανισμού υπήρξαν διαφωνίες από διάφορες χώρες με αποτέλεσμα να μην καταλήξουν σε κάποια απτή απόφαση και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα. Μια από τις πιθανές ημερομηνίες που εξετάζεται να ξανασυναντηθούν είναι αυτή της Παρασκευής 17 Απριλίου που για εμάς τους ορθόδοξους είναι Μεγάλη Παρασκευή.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δύσκολα θα τελειώσει η συνεδρίαση σε μια ημέρα ένεκα των πολλών αντιδράσεων που υπάρχουν για το θέμα από ηγέτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε θα συνεχιστεί η συνεδρίαση και το Μεγάλο Σάββατο. Οπότε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του σε ένα τέτοιο σενάριο θα πρέπει να βρίσκονται μοιραία στην βελγική πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι φέτος το καθολικό Πάσχα πέφτει μια βδομάδα νωρίτερα, την Κυριακή 12 Απριλίου, αλλά αποκλείεται να προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής για τη δική τους Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου καθότι επηρεάζει πολύ περισσότερα εκατομμύρια πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.