Για το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Υπήρξε ανοχή στην τρομοκρατία για πολλά χρόνια. Κοινωνική και δικαστική, θα έλεγα. Υπήρχε και η ανικανότητα η κρατική για τη σύλληψη με στοιχεία και τεκμήρια και τη φυλάκισή τους. Όλα αυτά δημιουργούσαν μιμητές και γι αυτό το λόγο είμαστε ακόμα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που υπάρχει τέτοιου είδους τρομοκρατία. Όταν όλα λειτουργήσουν κανονικά, τότε θα σταματήσουμε και με αυτό το φαινόμενο. Είναι καθήκον μου και καθήκον των διωκτικών αρχών να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία» τόνισε και πρόσθεσε:

«Θεωρία συνωμοσίας πως εκείνο το καλοκαίρι με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού έγιναν όλα τυχαία. Κανένα τέτοιο γεγονός δεν οδηγεί τυχαία εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα για τη 17Ν. Τα ξέρουμε όλα για την ιστορία της οργάνωσης. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες. Δεν υπάρχει καμία πράξη που να μην διερευνήθηκε και δεν πήγε στα δικαστήρια με όλα τα στοιχεία».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Γ. Βασιλάκη. «Δεν θα μιλήσω για τη δολοφονία του υπασπιστή μου. Και δεν θα μιλήσω μέχρι να συλληφθεί ο άνθρωπος ο οποίος καταζητείται για αυτή την υπόθεση. Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε αλλά γίνεται προσπάθεια για να πάρει και αυτή η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν είναι θέμα προσωπικής εκδίκησης».

Τέλος, για τους λόγους της επιστροφής του στην Κατεχάκη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Αισθάνομαι ότι χρωστάω πολλά πράγματα στην κοινωνία και τους πολίτες και γι αυτό επέστρεψα στο υπουργείο. Βρισκόμαστε σε δυσκολότερη και πιο σύνθετη εποχή. Με περισσότερη εγκληματικότητα. Με πολλά ζητήματα ανοιχτά στις γειτονιές μας. Με τον Κ. Μητσοτάκη έχουμε κοινές σκέψεις για την Ασφάλεια. Δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν μου πρότεινε να αναλάβω το υπουργείο.  Ευεργετική η περίοδος που έμεινα εκτός πολιτικής. Ήταν έρημος για εμένα εκείνη η περίοδος αλλά ήταν και ευεργετική».