Τη διαφωνία του με την απόφαση της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Εγώ διαφωνώ. Αυτοί είναι φασίστες αλλά δεν πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική. Εγκληματική οργάνωση θα είναι όταν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου. Πρέπει να έχει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εκλογή της. Αυτό που έγινε χθες, έγινε για έναν λόγο. Τα κόμματα της εξουσίας ήθελαν να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή για να πάρουν αυτοί τα λεφτά», δήλωσε στον Real FM ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Έχουν τρεμούρα να πάρουν αυτοί τα λεφτά και ήθελαν να αποκλείσουν τη Χρυσή Αυγή να μην έχει λεφτά να κινηθεί», πρόσθεσε.

«Αυτό που εγώ ζητάω από τον κ. Σαμαρά είναι να αλλάξει πολιτική, να πει “mea culpa” και να πει: “προχωράμε αλλιώς, δεν μπορώ, επαναφέρω την κυρίαρχη εξουσία στην Αθήνα από το Βερολίνο”», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρατζαφέρης. «Δεν μπορεί να υλοποιήσει κανείς πρόγραμμα που υφαίνεται στο Βερολίνο και εκτελείται στην Αθήνα. Δεν γίνεται», είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να σώσουμε την αστική δημοκρατία, την αστική τάξη. Διαλύεται. Και όσο διαλύεται και πτωχεύει η αστική τάξη, τόσο ο κόσμος θα πηγαίνει στα άκρα και αυτό είναι παρά πολύ επικίνδυνο και δεν ξέρω αν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή».

«Άρα», συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης, «να σώσουμε την αστική δημοκρατία, τον κορμό, τον μικρομεσαίο. Ο μικρομεσαίος δυσανασχετεί τα μάλα με αυτή την πολιτική. Πρέπει να γίνει ελκυστική η αστική δημοκρατία, με όλα τα κόμματα που την εκπροσωπούν, για να μαζέψουν ξανά τον κόσμο. Με αυτή την πολιτική ο κόσμος φεύγει και θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις, τις οποίες δεν θα ήθελα να τις δω».