Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που βρέθηκε σε πάνελ εκπομπής της ΕΡΤ.

«Δεν χαρήκατε καθόλου πάντως που έφαγε μπόμπα ο Σουλεϊμανί;» είπε ο κ. Παπαδημητρίου απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα. Όταν ο κ. Ρήγας τον εγκάλεσε ο κ. Παπαδημητρίου είπε: «Ούτε εγώ είμαι υπέρ, αλλά είπα ότι μπορεί κάπου μέσα μου λίγο να χάρηκα».

Σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις δηλώσεις χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνες», τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «οφείλει να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος».

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί είναι επικίνδυνες», αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει «τουλάχιστον αδιανόητο» το «να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή».

«Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης – ο οποίος αποτελεί τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί – οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε διαφορετική περίπτωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».