«Καμία τηλεφωνική μας συνδιάλεξη δεν έχει σχέση με το ατυχές περιστατικό με τον Φύσσα», ανέφερε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, κατά την απολογία του στον ανακριτή, σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γ. Πατέλη.

«Θεωρώ τη δίωξη μου καθαρά πολιτική με σκοπό την πολιτική εξόντωση της Χ.Α. και τα ενάγκη των κατηγορούμενων πολιτευτών μελών της», ανέφερε και ο Γιάννης Λαγός στην απολογία του.

Ειδικότερα, σχετικά με την επικοινωνία με τον Γ. Πατέλη, ο Γ. Λαγός ανέφερε:

«Επαναλαμβάνω ότι μοναδικό θέμα συζήτησης μου με τον Πατέλη κατά το χρόνο που μου αναφέρατε είναι η καλύτερη δυνατή διευθέτηση των λεπτομερειών της επικείμενης επισκέψεως στη Νίκαια την Πέμπτη 19.9.2013 του γενικού γραμματέα κ. Μιχαλολιάκου, την διαφήμιση της ομιλίας αυτής με την διανομή φειγ βολαν στην περιοχή αλλά και τη ρύθμιση των λεπτομερειών της επικείμενης διανομής τροφίμων το προσεχές Σάββατο όπως προανέφερα. Καμία τηλεφωνική μας συνδιάλεξη δεν έχει σχέση με το ατυχές περιστατικό με τον Φύσσα. Σε απόδειξη της εκδοχής αυτής αναφέρω ότι ματαιώθηκε η διανομή τροφίμων εκείνο το Σάββατο και τα τρόφιμα παραμένουν στο χώρο αποθηκεύσεως με κίνδυνο να σαπίσουν. Ως προς τις καταγραφείσες συνομιλίες για τις οποίες έχω ήδη ερωτηθεί, πράγματι μετά το περιστατικό της δολοφονίας του Φύσσα είχα έντονο διάλογο με τον Πατέλη, απαιτώντας να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για το τι πράγμα έχει συμβεί, ώστε να είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή της Νίκαιας στο περιστατικό διότι, όπως φαίνονταν δεν μου είχε πει όλη την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν μου είχε εκθέσει όλα τα περιστατικά διότι, τη στιγμή της συνομιλίας είχα την αίσθηση ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια. Επέμενε στις εξηγήσεις που μου είχε δώσει από την αρχή και εγώ υποχρεώθηκαν να τον πιστέψω».

Σχετικά με τα περιστατικά βίας μεταξύ μεταναστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής:

«Δεν νομίζω πως τα περιστατικά που αναφέρετε είναι τόσα πολλά και ούτε μπορούμε μετα βεβαιότητος να θεωρήσουμε εκ των προτέρων ότι τα περιστατικά αυτά όταν σημειώνονται αφορούν σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής και όχι σε οπαδούς άλλων κομμάτων. Λόγω χάριν, στα γνωστά επεισόδια της Μανωλάδας οι εργοδότες πυροβόλησαν τους αλλοδαπούς εργάτες πλην όμως ουδέποτε αποδείχτηκε ότι ανήκαν στη Χρυσή Αυγή αλλά ανήκαν σε άλλο πολιτικό χώρο (ΠΑΣΟΚ). Ενώ σε ένα άλλο δυσάρεστο περιστατικό στη Σαλαμίνα (κακομεταχείριση Αιγυπτίου από Έλληνα αρτοποιό εργοδότη του) ομοίως αποδείχτηκε ότι ο δράστης δεν ανήκε σε δικό μας χώρο αλλά ήταν γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τις μαρτυρικές καταθέσεις που περιλαμβάνει η δικογραφία:

«Όλες οι περιεχόμενες στη δικογραφία καταθέσεις και ιδίως οι καταθέσεις των ανωνύμων μαρτύρων υπό τα στοιχεία Α και Β, είναι κατά περιεχόμενο απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και με εμφανή σκοπό να πλήξουν την Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα στελέχη της. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με σχεδόν πλήρη βεβαιότητα τα πραγματικά στοιχεία των εν λόγω ανωνύμων μαρτύρων οι οποίοι είναι άτομα παντελώς αναξιόπιστα που προσπάθησαν κατά το παρελθόν να προσεγγίσουν τη Χρυσή Αυγή για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και μόνο, αλλά εκδιώχτηκαν όταν διαπιστώθηκε το ποιόν τους. Επιφυλάσσομαι να σας προσκομίσω περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρώσω την έρευνα μου. Το ίδιο ισχύει και για την κατάθεση του Πουλικόγιαννη σχετικά με την δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Περάματος την 12-9-2013 με την οποία εγώ προσωπικά και η Χρυσή Αυγή ουδεμία σχέση έχουμε. Βεβαίως παραδέχομαι ότι είχα ενεργό ρόλο στη συγκέντρωση της 8-8-2013 σε μια καντίνα στη Ζώνη η οποία είχε τεράστια επιτυχία και για την οποία είμαι περήφανος. Στη συνάντηση αυτή δεν πήγαμε μόνοι μας αλλά μας καλέσανε. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι κατηγορούμενοι σήμερα εδώ είναι οι τρεις παρευρεθέντες στη συνάντηση αυτή βουλευτές αλλά και τέσσερις από τους εργαζομένους που είχαν την πρωτοβουλία για την ίδρυση του συγκεκριμένου σωματείου και είχαν προσκαλέσει εμάς στη Ζώνη».