Οποιαδήποτε σχέση με τα τηλεφωνήματα που έγιναν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αφορούσαν αυτό το περιστατικό αρνείται ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως φαίνεται από το κείμενο της απολογίας του, όπου επίσης ερωτάται και απαντά για μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως η σχέση της Χ.Α. με τον εθνικοσοσιαλισμό, το καταστατικό της, η δομή και ο τρόπος λειτουργίας, η χρηματοδότησή της και τα τάγματα εφόδου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει:

«Εις ό,τι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ι. Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή κ. Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές».

Σχετικά με τη δομή της Χ.Α:

«Δεν υπάρχουν πυρήνες, υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις μας. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκροτήσεως τοπικών επιτροπών».

Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι είναι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής, ενώ, σχετικά με το γνωστό περιστατικό (το εγέρθητι που φώναξε ο Ν. Γερμενής στους δημοσιογράφους), αναφέρει ότι είναι μεμονωμένο και ατυχές και ότι δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό. «Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τη δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής», προσθέτει ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Σχετικά με την πηγή χρηματοδότησης της Χ.Α.:

Ο γ.γ. της Χ.Α. ανέφερε στην απολογία του ότι η« βασική πηγή χρηματοδότησης του κόμματος είναι η κρατική επιχορήγηση. Έχουν δημοσιευθεί επί του θέματος πλείστες συκοφαντικές ανακρίβειες και τους κάνει εντύπωση γιατί το μικρό αυτό για τα μέτρα λειτουργίας των κομμάτων ποσό μας είναι αρκετό. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα αλλά έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό και πλεόνασμα 400.000 ευρώ»

Σχετικά με τα τάγματα εφόδου:

«Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η ΧΑ δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το “αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή”,  αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το προεδρείο παρέμβασή προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψή μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της Βουλής να διαθέτουμε αντιπρόεδρο». Με τη φράση «θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» (σ.σ. επίσης αφορά σε παλιότερη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου) εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις – συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».

Σχετικά με τη σχέση της Χ.Α. με τον εθνικοσοσιαλισμό:

Για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τις ιδέες του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού:

«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου και εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα», ενώ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με παλαιότερα δημοσιεύματα όπου «απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις», απάντησε ότι πρόκειται για αντιλήψεις που είχε προ 35ετίας τις οποίες σήμερα δεν αποδέχεται».

Σχετικά με τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς:

Ο Ν. Μιχαλολιάκος είπε ότι καταδικάζει όλα αυτού του είδους τα επεισόδια, σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή διακηρύσσει δημόσια την αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση.