Βαρβιτσιώτης: Εθνική ενότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:21
20/12/2019
Βαρβιτσιώτης: Εθνική ενότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
9
loading

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας απέναντι στην αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας, κατά την ημερίδα πρέσβεων στο υπουργείο.

«Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, χρειάζεται διαρκής κινητικότητα και χρειάζεται, πάνω από όλα, υψηλό εθνικό φρόνημα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Κατά την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης σκιαγράφησε τις εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα του Brexit, του μεταναστευτικού, του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, του μέλλοντος της Ευρώπης και της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης προσδιόρισε δύο βασικούς στόχους για την ελληνική εξωτερική πολιτική: «Η επαύριο του Brexit να μας βρει πρώτα από όλα εθνικά προετοιμασμένους. Δεύτερον, να συμμετέχουν και τα κράτη-μέλη και όχι μόνο η Κομισιόν, στη διαμόρφωση του πλαισίου των σχέσεων που θα αποκτήσουμε την επόμενη ημέρα. Και ως εθνικό στόχο βάζουμε να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις μας με τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες παραδοσιακά είναι πολύ ισχυρές και να τις εμβαθύνουμε».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο ζήτημα του μεταναστευτικού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η ΕΕ να αναθεωρήσει το πλαίσιο στο οποίο δρα στο συγκεκριμένο θέμα. Προανήγγειλε επιπλέον, ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες για το Brexit, θα συμπεριλάβει και το δικαίωμα απόκτησης business visa σε ξένους επιχειρηματίες κατόπιν πρόσκλησης από Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα αναλαμβάνουν ρητώς την ευθύνη για τη φιλοξενία και τη διαμονή τους.

Ακολούθως, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΕΕ ως προς ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ και ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέτει ως στόχο την εξασφάλιση από την αρχή και πριν από την πρώτη διακυβερνητική σύνοδο των θεμάτων που έχουν σχέση με τα διμερή προβλήματα. Όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, κατέστησε σαφές πως είναι η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ως προς την Αλβανία είναι τα θέματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Προδιαγράφοντας την ελληνική θέση για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως «θέλουμε να είναι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται και να μην περιοριστεί μεταξύ Βρυξελλών και διάφορων υπουργείων Εξωτερικών κρατών-μελών και εμπειρογνώμων, αλλά να είναι όσο πιο διευρυμένη γίνεται σε επίπεδο συμμετοχής σε επίπεδο κοινοβουλίων, της κοινωνίας των πολιτών και της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και να μην οδηγεί στην αναθεώρηση των Συνθηκών».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προέταξε πως στόχος είναι η Ελλάδα να είναι από τις πρώτες χώρες που θα πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ειδική μνεία έκανε στην πρωτοβουλία της Ελλάδας στο πλαίσιο της UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και προανήγγειλε πως είναι κάτι που η χώρα μας θα το μεταφέρει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Καταδεικνύοντας τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα η ανάληψη, την επόμενη χρονιά, της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημείωσε πως θα ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναδείξει, μεταξύ άλλων, η χώρα μας θέματα που έχουν σχέση με το κράτος δικαίου, με την προστασία της νέας γενιάς και των δικαιωμάτων του παιδιού.

Καταληκτικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης εγκωμίασε το έργο τις ελληνικής διπλωματίας, λέγοντας πως «έχει καταφέρει θαύματα» και δήλωσε πως έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ποιότητα του προσωπικού του διπλωματικού σώματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Μιλφιάδης

  Μιλτιάδης!!! Εγγύηση!!!! Που έχει δουλέψει;;;;ΠΟΥΘΕΝΑ!!!! Ποιά είναι τα προσόντα του;;;;; Γιός του Ιωάν-νη!!!! Ε, τότε κάνει για ΥΠΕΞ. Όπως και ο Διαματάρης (ανεξαρτήτως του αν είχε πτυχίο ή όχι) με πρότερη ε-μπειρία στα κτηματομεσιτικά, που αλλού θα αξιοποιείτο παρά στο ΥΠΕΞ; Θα μου πει κανείς δηλαδή ο νέος Βλάσης ως Ορθοπεδικός γιατρός που θα αξιοποιηθεί; Στο ΥΠΕΞ για να διαγνώσει τα κατάγματα της Ελληνικής μας διπλωματίας! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Στο ΥΠΕΞ μπαίνουν άσχετοι για να μην ασχολούνται σοβαρά με την διπλω-ματία; ΔΗΛ ΕΠΙΤΗΔΕΣ; Είναι μετά οδηγία Πάιατ ή έμπνευση πρωθυπουργού περί επιτελικού κράτους;

 2. avatar Ενότητα á la carte

  Μπάρμπι όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχατε ανέβει στα κάγκελα ξεσηκώνοντας τους ανόητους ακόμη και για τα μεγάλα εθνικά θέματα! Τώρα που η ανικανότητα της κυβέρνησης έφερε την Ελλάδα στο μη περαιτέρω, τώρα θυμήθηκαν την ενότητα και τη συναίνεση!

 3. avatar μητσοβλεφας

  τρωγατε πινατε τοσα χρονια εθνικη ενοτητα τωρα???? οχι ρε φιλαρακι να πας εσυ να το βγαλεις το φιδι απο τη τρυπα

 4. avatar Να την κάνουμε ΤΙ ρε τελάλη και πατριώτΑ ;!

  Αφού κάθε φορά που εμείς σας χαρίζουμε την δική μας ενότητα εσεις με την δική σας μας πουλάτε και μια Μακεδονία.

 5. avatar 1+1

  Οταν ο Μπαρμπη δηλωνει στο ποθεν εσχες του συμμετοχή σε 125 ακινητα, χωρίς μαλιστα να μας αναφερει και το ποθεν τους με εναν μόνο μισθό απο την Βουλή αυτος και ο father του, εαν ειναι βέβαια αληθές αυτός ο αριθμός που γραφτηκε ,ενώ ο μεσος Ελληνας εχει στην κατοχη του 1 ή άντε μερικοί πιό τυχεροί 2 ή καί το πολύ 3 ακινητα, τι ενοτητα ζητά τότε το ατομο??
  Ας ενωσουν οι πολιτικοί τα αμέτρητα ακινητά τους και τις καταθέσεις τους σε Ελλαδα και παραδεισους με του μεσου ´Ελληνα, για να ενωσουμε και εμεις με την σειρα μας την εθνική ενότητα μαζί τους..!!
  Οι καλοί λογαριασμοί κανουν καί τους καλούς φιλους Barmby..!!

  1. avatar Απάντηση σε: 1+1 (γεια χαρά)

   Ο BarbieΤσίωτης για να μπορεί να αυξάνει τα ακινητά του, είναι σε θέση να κάνει οτιδήποτε.
   Ακόμη και πατριώτης μπορεί να γίνει έτσι και χρειαστεί.

 6. avatar Γύπας

  Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς !!

 7. avatar Valiente

  Ναι ναι όλοι μαζί οταν η ΕΕ κ Αμερική πίεζαν για το Μακεδονικό εσείς στημένοι στη γωνία κ περιμένατε την γκάφα να πάμε σε εκλογές αγαπημένη μου καρεκλιτσα 8000 γιουρια το μήνα..

  1. avatar Απάντηση σε: Valiente

   Valiente είσαι ωραίος !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει