Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την αυριανή παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για τον εάν η κυβέρνηση φοβάται θερμό επεισόδιο εντός των επόμενων ημερών ο κ. Πέτσας επανέλαβε τη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στον Τύπο λέγοντας «δεν φοβόμαστε κανένα θερμό επεισόδιο, είμαστε προετοιμασμένοι για ο,τιδήποτε και με γνώμονα την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κάνουμε ό,τι χρειάζεται για αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για προσφυγή στη Χάγη είπε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για να πράξει αυτό που θα χρειαστεί, στο χρόνο που θα επιλέξει. «Και αυτό γιατί έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και έχουμε τη δύναμη να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια» πρόσθεσε.

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επανάλαβε την τοποθέτηση του υπουργού ‘Αμυνας, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιος σχεδιασμός.

Σε ερώτηση για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σχολίασε ότι η ευθύνη που οδήγησε την Τουρκία εκτός ΕΕ και την κρατά μακριά της βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία και δεν έχει να κάνει με τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές γίνεται προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξάγει τα εσωκομματικά του προβλήματα, είτε αφορούν το θέμα του κ. Τσακαλώτου και του κ. Παππά ή του κ.Τζανακόπουλου, σε άλλα κόμματα ή τα εθνικά ζητήματα. «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά του» τόνισε.