Συνάντηση με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου είχε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαγόπουλο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ιδιαίτερα οξυμένα λόγω της οικονομικής κρίσης, των μέτρων της κυβέρνησης αλλά και άλλων παραγόντων όμως είναι τα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς στηρίζουμε πάντα τους μικρομεσαίους γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί είναι η δύναμη της εθνικής οικονομίας. Ζητήσαμε το πάγωμα των δημοτικών τελών, απαιτήσαμε από το μετρό αποζημιώσεις και λήψη μέτρων για να σώσουμε τα μαγαζιά. Στηρίζουμε όχι στα λόγια, αλλά εμπράκτως. Το κάναμε από τη Νομαρχία, θα το κάνουμε αύριο και από την Περιφέρεια» είπε ο Π. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Σ. Μαγόπουλος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πόλο έλξης επενδυτών και επισκεπτών. Παράλληλα, ζήτησε την πάταξη του παραεμπορίου που αποτελεί μάστιγα για το στεγασμένο εμπόριο.