Μια έντονη ενόχληση που είχε στο πόδι ήταν όπως μάθαμε ο λόγος που ανάγκασε τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να μην λάβει μέρος προχθές το βράδυ στον νυχτερινό αγώνα δρόμου των 4,1 χιλιομέτρων που διεξήχθη περιμετρικά του εκθεσιακού χώρου του  Metropolitan Expo των Σπάτων, που διεξαγόταν το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ήθελε πολύ να τρέχει στον αγώνα που είχε τίτλο «Κακοποίηση γυναικών: Μην την προσπεράσεις» και γινόταν προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί η βία κατά των γυναικών, ωστόσο ο πόνος που είχε στο πόδι δεν τον άφηνε. Οι συνεργάτες του, τον συμβούλευσαν καλύτερα να το ξεκουράσει καθώς θα ξεκινούσε μια δύσκολη εβδομάδα με ταξίδια στο εξωτερικό, αρχικά στη Μαδρίτη και ακολούθως στο Λονδίνο.

Έτσι, αρκέστηκε το βράδυ του Σαββάτου να βρεθεί στην αφετηρία δίνοντας το σύνθημα της εκκίνησης του αγώνα δρόμου με μια κόρνα που κρατούσε στο χέρι του. Νωρίτερα είχε βραβεύσει τους Έλληνες νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας, Ελευθερία Πετρουλάκη και Κώστα Γκελαούζο, ενώ ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τα τρία μέλη της θρυλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Euro 2004, Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Τάκη Φύσσα, που ήταν εκεί.