Στη Μαδρίτη θα βρεθεί την επόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην 25η διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Το διπλωματικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου κανονίζει ήδη μια σειρά από συναντήσεις καθώς στην ισπανική πρωτεύουσα θα βρεθούν ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάσκεψη είχε προγραμματιστεί αρχικά να διεξαχθεί στη Χιλή αλλά ο Νοτιοαμερικανός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, ανακοίνωσε ότι η χώρα του πλήττεται από πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας λόγω της οικονομικής ανέχειας και ως εκ τούτου αδυνατεί να φιλοξενήσει το γεγονός, όπως επίσης και τη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Σαντιάγο στα μέσα Νοεμβρίου.

Στη Μαδρίτη αναμένονται χιλιάδες αντιπρόσωποι οργανώσεων και φορέων.

Στόχος της διεθνούς διάσκεψης είναι να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Παρίσι το 2015 (εν μέσω πιέσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις και μαζικές διαδηλώσεις) για την ανάληψη επείγουσας δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.