Με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Punjab, Περιφέρειας της Ινδίας, Charnjit Singh Atwal, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, υποδεχόμενος τον κ. Charnjit Singh Atwal, αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης τους σε πολιτικό αλλά και αναπτυξιακό επίπεδο.

«Η Ελλάδα αναζητά και παρέχει ευκαιρίες για επενδύσεις και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντική την επικείμενη συμφωνία συνεργασίας της Ε.Ε. με την Ινδία, η οποία θα συμβάλλει κατά πολύ στη σύσφιξη των σχέσεων των χωρών μας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στον κ. Atwal πως η Ελλάδα υποστηρίζει με συνέπεια την υποψηφιότητα της Ινδίας για μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Punjab, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την υποστηρικτική στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ινδία σε όλα τα διεθνή Forum, τόσο όσον αφορά στην υποψηφιότητα για τη μόνιμη θέση στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών όσο και στα θέματα της τρομοκρατίας που συχνά απασχολούν τη χώρα.