«Δεν υπήρξε η λέξη συνεργασία από τα χείλη μου», τόνισε ο βουλευτής Βύρων Πολύδωρας, σχολιάζοντας εκ νέου τη δήλωση περί συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, ενώ έκανε λόγο για δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ο κ. Πολύδωρας διευκρίνισε ότι αυτό που είπε είναι πως «πρέπει να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα στη Βουλή για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Και η Χρυσή Αυγή; Ναι και η Χρυσή Αυγή. Να συνεννοηθούμε».

Κάνω προσκλητήριο προς όλους τους πολίτες και φυσικά υπάρχει μία κρίσιμη μάζα που είναι στεγασμένη στην Χρυσή Αυγή. Απαιτείται προσκλητήριο προς τους πολίτες που πρόσκαιρα στεγάζονται στη Χρυσή Αυγή. Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη δημοκρατία», την οποία και χαρακτήρισε ως «κομματικό σχηματισμό της ώρας, πρόσκαιρο».

«Εγώ δεν είμαι άνθρωπος κασέτα. Σέβομαι τους πάντες, δεν έχω δει στο όνειρό μου να παπαγαλίζω, να είμαι το γραμμόφωνο του αρχηγού. Εγώ έχω ελεύθερη έκφραση», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πολύδωρας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε πως, στις δηλώσεις του, έδωσε νοηματικά το βάρος στον κόσμο. «Η συνεννόηση απαιτείται με τον κόσμο. Η πολιτική κρίση είναι όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι κανένα κόμμα δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση», σημείωσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του από τη Ν.Δ. ανέφερε: «Έχω μόνο φόβο Θεού, δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω. Κρίνω ότι με ελευθερώνει».