Κατρούγκαλος στη διάσκεψη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Σταθεροποιητικός ο ρόλος της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:11
09/10/2019
Κατρούγκαλος στη διάσκεψη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Σταθεροποιητικός ο ρόλος της Συμφωνίας των Πρεσπών
3
loading

Στον σταθεροποιητικό ρόλο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην περιφερειακή διάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τα Βαλκάνια, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι (7-8/10) με κύριο θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, όπου εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι αποτελεί θέμα αξιοπιστίας της ΕΕ να απαντηθεί το αισιόδοξο μήνυμα της συμφωνίας για επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου με την αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών προοπτικών των Δυτικών Βαλκανίων και ιδίως με την έναρξη διαπραγματεύσεων των Σκοπίων.

Στη διάσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του PES, Σ. Στάνισεφ, η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Β. Ντάντσιλα, οι αντιπρόεδροι των κυβερνήσεων του Μαυροβουνίου, Μ. Σίμοβιτς, και της Β. Μακεδονίας, Ρ. Σεκερίνσκα, και πολλοί άλλοι ηγέτες της περιοχής, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε, επίσης, ότι η πάγια θέση της χώρας μας είναι υπέρ των ευρωπαϊκών προοπτικών της Αλβανίας, με την αυτονόητη όμως προϋπόθεση της προηγούμενης ρύθμισης των βασικών της υποχρεώσεων που απορρέουν από το ευρωπαϊκό δίκαιο έναντι της ελληνικής μειονότητας, ιδίως στα θέματα του αυτοπροσδιορισμού και της προστασίας της ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε, επίσης, την ανάγκη ευρύτερων συμμαχιών των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ως τη μόνη λύση για την ανατροπή της κυριαρχίας των πολιτικών λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, υπογράφτηκε Διακήρυξη που θα αποσταλεί στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ υπογράφτηκε και σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού σοσιαλιστικού κόμματος της Ρουμανίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar sfrgutoi

    κατρούγκαλος, άκου κατρούγκαλος, χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  2. avatar Πωλούνται πάσης φύσεως αριστερά υλικά από 5ο χέρι σε τιμή ευκαιρίας

    Σταθερός στην προδοσία που χάραξε ο τσιπρας.

  3. avatar Προδότες

    Ανθέλληνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει