Απείχε συνειδητά η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως υποστήριξε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αποψινή-τρίτη κατά σειρά- σύσκεψη των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση «πρέπει να βγάλει τη χώρα από το λούκι». «Ήταν και συνειδητή η επιλογή, ήταν και προσωπική η επιλογή.

Νομίζω ότι κανείς πρέπει να μιλάει όταν έχει κάτι να πει ή νιώθει ότι έχει κάτι να πει. Όταν δεν έχει κάτι να πει και η σιωπή είναι χρυσός», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Πρέπει κατά τη γνώμη μου σήμερα το βράδυ οι τρεις αρχηγοί να συναισθανθούν το μέγεθος των ευθυνών τους, να προχωρήσουν σε μία λύση ανάλογη με αυτήν που συζητάμε από χθες, δηλαδή με τις συμβάσεις στην ΕΡΤ». Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι για «να μπορέσει να υπάρξει αύριο μία κυβέρνηση που θα είναι αποτελεσματική. Εάν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει και τα τρία κόμματα θα πληρώσουν το τίμημα». Υποστήριξε ακόμη ότι «Βενιζέλος, Κουβέλης πρέπει να μπουν ως αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε, αναφερόμενη, στην αποψινή σύσκεψη ότι «Έχουμε να κάνουμε με τρεις σοβαρούς ανθρώπους που έχουν αίσθημα εθνικής ευθύνης. Σήμερα πρέπει να πετύχουμε. Η φυγή προς τα μπρος είναι η μόνη λύση». Τόνισε όμως γιατί απέχει εκείνη «Έχω δηλώσει ότι δεν θέλω να είμαι μέλος αυτής της κυβέρνησης. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι η χώρα».

Μίλησε όμως και για το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ «Οι χειρισμοί για το μαύρο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν σωστοί. Η ΕΡΤ ήταν ο φάρος της πελατειακής αντίληψης του συστήματος.

Το μαύρο ενόχλησε τη δημοκρατική μου αντίληψη». Υποστήριξε μάλιστα ότι «Ο κ. Μανιτάκης έχει καθυστερήσει αλλά φταίνε και άλλοι υπουργοί στο θέμα των απολύσεων. Για να υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης χρειάζεται ανθρώπους που να την πιστεύουν». Μίλησε για τη συνεργασία των τριών κομμάτων ώστε να μην χρειάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τονίζοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, κοροϊδεύει τον λαό». Και κατέληξε ότι «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει και να βγάλει τη χώρα από το λούκι».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ