Με ομιλίες συνέδρων και ενώ παράλληλα διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής συνεχίζεται από το πρωί το 8ο συνέδριο της ΝΔ.

Το συνέδριο επιβεβαιώνει την ενότητα και την συσπείρωση των οπαδών της κεντροδεξιάς γύρω από τον πρόεδρο και αναδεικνύει ένα κόμμα χωρίς βαρονίες, τζάκια και φέουδα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αποτελεί την ιδεολογία της παράταξης και συνιστά την μετεξέλιξη στον 21ο αιώνα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή του κόμματος είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Η ΝΔ πρέπει να είναι πολιτικά ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση είπε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι στο κοινωνικό επίπεδο «πρέπει να προσφέρουμε δίχτυ προστασίας στα κοινωνικά στρώματα που θα δοκιμασθούν από την οικονομική κρίση με πρόσβαση στο κράτος πρόνοιας, την ασφάλεια, την περίθαλψη».

Καλούμαστε να αποβάλουμε κάθε στοιχείο μιμητισμού του ΠΑΣΟΚ είπε ο βουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και ζήτησε από τους συνέδρους να στηρίξουν τους υποψηφίους.

Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα δεινά της χώρας δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και πρόσθεσε ότι αυτό δόμησε τον κρατισμό, διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα.

Πορευόμαστε στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και της επαναστατικής ανανέωσης είπε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε ότι κλείνουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας και της άγονης ομφαλοσκόπησης, στην καινούργια ΝΔ δεν περισσεύει κανείς.