Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας με αφορμή ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή το 2006 για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ, στη οποία σύμφωνα με την κατηγορία, καταγράφονταν απόρρητα στοιχεία.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα έκριναν πως στην υπόθεση δεν στοιχειοθετείτο η νομοτυπική μορφή του αδικήματος.

«Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας στην πρόταση του γεγονός που επικαλέστηκε στην απολογία του και ο κατηγορούμενος ο οποίος υπογράμμισε πως ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην απάντηση του στη Βουλή δεν ανέφερε ότι τα επίμαχα στοιχεία ήταν απόρρητα.

«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για μη θρηνήσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το ΣΙΝΟΥΚ. Είμαι αθώος» είπε απολογούμενος ο κ. Καρχιμάκης συμπληρώνοντας πως στοχοποιήθηκε καθώς ήταν εκείνος που αποκάλυψε την υπόθεση των ομολόγων αλλά το θέμα των off-shore πολιτικών προσώπων.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχάλη Καρχιμάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος υποστήριξε πως ο συνάδελφος του ήταν εξαιρετικά δραστήριος και λειτουργούσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης με αποτέλεσμα να γίνεται αποδέκτης υλικού και εγγράφων. Παράλληλα, ο κ. Ρέππας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος «επειδή τον φοβούνταν».