Την ώρα που καταγράφεται αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, χρησιμοποιώντας ακραία ρητορική.

«Δεν τους πας στη Βόρεια Ελλάδα. Απαγορεύεται να πας στη Θράκη αυτούς που ήρθαν εδώ. Απαγορεύεται», τόνισε αρχικά, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, για συνεχίσει: «Αν θέλεις να είσαι σοβαρό κράτος, λες, αφού έχω μια εν δυνάμει πυρηνική βόμβα εντός της ηπειρωτική χώρας, δεν τους πας στην ηπειρωτική χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερονήσια – εντός εισαγωγικών το ξερονήσια έτσι; – σε νησιά που δεν υπάρχουν κάτοικοι ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα, ούτε βιασμοί ούτε παιδεραστίες ούτε τίποτα… Δεν είναι ιδεολογικό το πρόσημό μου, είναι πραγματιστικό».

«Λέω θα διαφυλάξω την κοινωνική ασφάλεια. Να ξέρει ο Πακιστανός και ο Αφγανός ότι όταν έρχονται εδώ δεν καλοπερνάνε και παίρνουν επιδόματα», τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βελόπουλο, «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες. Οι Σύροι είναι. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η αγωνία όλων των ανθρώπων, όταν σφάζονται Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή δεν μιλάει κανένας…».