Μετά την αναστολή της απεργίας από την πλευρά των καθηγητών, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να άρει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, υποστήριξε η βουλευτίνα της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση. «Τώρα έκαναν ένα βήμα πίσω οι καθηγητές και ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις. Η κυβέρνηση τώρα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να βρεθεί ένας τρόπος να συνομιλήσουν διαφορετικά οι συνδικαλιστές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου», είπε.

Και ανέφερε: «Κατά την άποψή μου η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την επιστράτευση. Έχουν επιστρατευθεί επ’ αόριστον οι καθηγητές και θα πρέπει να αρθεί αυτό. Υπάρχουν ζητήματα που θέτουν οι καθηγητές, τα οποία έχουν αδικηθεί, γιατί προκήρυξαν απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Η κ. Ρεπούση υποστήριξε ακόμη ότι «Είναι ώρα να καθίσουν σε ένα τραπέζι δύο πλευρές και να συζητήσουν ποια θα είναι η καλύτερη λύση σε ζητήματα που θέτουν και οι καθηγητές. Είναι ώρα ενός νέου συμβολαίου ανάμεσα στους συνδικαλιστές και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλιώς ο συνδικαλισμός θα γίνει ένα μουσειακό είδος γιατί δεν θα χρειάζεται πια».