Δεν θα προχωρήσουν απ’ ότι φαίνεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων τους (ΕΛΜΕ), που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις, ενώ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία. Η πρόταση αυτή έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.

Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι πρόεδροι αποχώρησαν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.