Περισσότερο από δώδεκα ώρες διαρκεί η γενική συνέλευση των Προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα απεργήσουν μέσα στις εξετάσεις, δεδομένου μάλιστα ότι ήδη έχει γίνει η επιστράτευση.

Αν και είχαν περάσει τα μεσάνυχτα οι καθηγητές όχι μόνο δεν είχαν καταλήξει, αλλά αντίθετα η συνεδρίαση εξελισσόταν σε θρίλερ, αφού τέθηκε ένα νέο ερώτημα: Αν υπάρχουν ή όχι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν απεργιακές αποφάσεις.

Να υπενθυμίσουμε σ΄αυτό το σημείο , ότι οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην πλειοψηφία τους μετέφεραν αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών υπέρ της απεργίας και δεν είναι εύκολο να ψηφίσουν υπέρ ή κατά άλλου ερωτήματος.

Συγχρόνως, η επιστράτευση, απ΄τη μία πλευρά αλλά και η στάση της κοινής γνώμης που δεν ήταν υπέρ της συγκεκριμένης απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, φαίνεται ότι μέτρησαν ώστε να τεθεί το ερώτημα αν υπάρχουν προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας.

Μόλις τέθηκε το ερώτημα αργά απόψε, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί Πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις παρά να ψηφίσουν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και 9 ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Επί όλων αυτών των θεμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καθηγητές συνέχιζαν να συζητούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως φαίνεται , κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα επανεξετάσει την κατάσταση. Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα επιμείνει στην αρχική πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαίου.

Να σημειωθεί , τέλος, ότι στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι καθηγητές μπήκαν ομάδες φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της επιστράτευσης, ενώ άλλες ομάδες φοιτητών είχαν συγκεντρωθεί αργά το βράδυ για λίγη ώρα και έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι καθηγητές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.