«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της απέναντι στους καθηγητές ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το «πρώτο θύμα Μνημονίου είναι η δημοκρατία».

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία και ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγητές. Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.

Αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελίξεις, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του Μνημονίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο».

Ερωτηθείς για τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς, κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.