Για διοχετευμένη απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου και του κόμματος αλλά και την ανάγκη ύπαρξης μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης, μίλησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-volos.gr, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 FM του Βόλου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σαφώς δεν είναι εικόνα κόμματος αυτή που παρουσιάζεται σήμερα από το ΠΑΣΟΚ… Κι εγώ που είμαι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχω διακρίνει ποιά είναι η τακτική και ποιά είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ… Αντί να ασχοληθούμε με τα πολύ σοβαρά ζητήματα της χώρας, ασχολούμαστε με τις διαρροές, οι οποίες υπάρχουν κατά κόρον και απ’ όσο μπορούμε να ξέρουμε, φαίνεται ότι περιέχουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μυθοπλασία, για το ποιά έξοδα έκανε ο Παπανδρέου ή ποιά έξοδα γίνονταν στο ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Παπανδρέου, λες και πριν το 2004 δεν υπήρχε ή μετά το 2010 δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ…».

«Δεν αντιλαμβανόμαστε πού πάμε και τί μας γίνεται…»

Ο κ. Πεταλωτής συνέχισε: “Tιθεται ερώτημα ποιός είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σήμερα, πώς μπορούμε να εκφράσουμε τα όποια μέλη έμειναν στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως πώς μπορούμε να πούμε ότι εκφράζουμε την κοινωνία. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η ηγεσία… Νομίζω ότι περί άλλων τυρβάζουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πού πάμε και τί μας γίνεται…”.

Ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου δήλωσε επίσης: “Έχουν καταργηθεί τα όργανα από πέρυσι τον Ιούνιο και το μόνο που έγινε είναι ένα Συνέδριο, στο οποίο πήγαμε, εκλεγήκαμε ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δεν υπάρχουν Νομαρχιακές και φτάσαμε να εκπροσωπούμαστε ως πολιτικός χώρος και πολιτικός φορέας στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Σαμαρά, που κάθε άλλο παρά αυτό είναι το κόμμα μας και κάθε άλλο παρά πρέπει να εκπροσωπούμαστε με ένα άτυπο όργανο, το οποίο έχει ουσιαστικά υποκαταστήσει το υπουργικό συμβούλιο, έχει υποκαταστήσει τα κομματικά όργανα, τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω τί γίνεται στη Ν.Δ. και στη ΔΗΜΑΡ, κάτι το οποίο φυσικά είναι τελείως έξω και πέρα από κάθε θεσμική διαδικασία…”.

«Να υπάρξει μία μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη»

Ο κ. Πεταλωτής, αφού χαρακτήρισε «διοχετευμένη απαξίωση» τα όσα βλέπουν το φως εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης μίας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες σήμερα που δεν εκφράζονται…, είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, που ανήκε σε αυτό που ονομάζαμε μεγάλη δημοκρατική παράταξη που δεν εκφράζεται δημοσκοπικά, αλλά που μπορεί να αποτελέσει το σπέρμα έτσι ώστε να υπάρξει μία μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη, μέσα από τη συνένωση υγειών δυνάμεων, όχι απλώς μία συνάντηση κορυφής δύο κομμάτων για να κατεβούν στις ευρωεκλογές για να βγάλουν έναν ευρωβουλευτή ίσως και περισσότερους…».