«Είδα μπροστά μου το πρόσωπο της βίας και είναι απεχθές. Αυτός είναι ο λόγος των ανθρώπων αυτών. Με αυτό τον τρόπο συνεννοούνται. Δεν θα μας σύρουν όμως στο επίπεδο αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας την απόπειρα επίθεσης εναντίον του από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε ζητήσει άδεια για τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα, τονίζοντας, μάλιστα, ότι άδεια για τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν θα δώσει σε κανέναν.

«Δόθηκε μία μάχη σήμερα και κερδήθηκε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογράμμισε ότι «την πόλη δεν την κυβερνάνε οι τραμπούκοι, δεν την κυβερνάει η αυθαιρεσία». «Πρέπει να το δουν αυτό οι άνθρωποι που τους ψηφίζουν. Είναι η προστασία της μαφίας αυτοί», πρόσθεσε.

Ανέφερε δε, ότι θα στραφεί στα ένδικα μέσα και ότι θα κάνει μήνυση για την απόπειρα επίθεσης εναντίον του, ενώ άφησε αιχμές ότι η Χρυσή Αυγή το έκανε για την προβολή της στις κάμερες.

«Το κοινωνικό κράτος υπάρχει. Ασκείται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δίνει 9.000 μερίδες κάθε μέρα ο δήμος Αθηναίων. Δίνουμε τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα σε 2.500 οικογένειες», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, μίλησε, ωστόσο, για αδράνεια της αστυνομίας. «Δεν έπρεπε ο άνθρωπος αυτός να παρεισφρήσει στον χώρο», είπε χαρακτηριστικά.