Αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς απεύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο διήρκεσε λιγότερο από τρία τέταρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μίλησε για φαινόμενα ασυνεννοησίας τα οποία εμποδίζουν το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι υπουργοί θα πρέπει όχι μόνο να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο όταν υπάρχουν συναρμοδιότητες, όχι μόνο να ενημερώνουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

«Περάσαμε ωκεανούς, μη πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό» είπε μεταξύ των άλλων και φανερά εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Το να διώχνεις επίορκους ή κοπανατζήδες, ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια (εδώ δεν υπάρχει καν μονιμότητα), όταν γίνονται αιματηρές περικοπές σε συντάξεις και μισθούς κι όταν υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν με ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόσκληση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η σημαντικότερη από τις τελευταίες εκκρεμότητες με την τρόικα είναι η κινητικότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει, να ολοκληρωθεί έως το τέλη του 2013, με «η διπλή αξιολόγηση θέσεων και προσωπικού σε όλο το δημόσιο και το ξεκαθάρισμα των 25.000 που θα μπουν σε κινητικότητα».

Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και με δεδομένη την ένταση που υπάρχει σήμερα μετά την απόσυρση τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας και εκείνης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός στράφηκε με έντονο ύφος προς την υφυπουργό Υγείας, κυρία Σκοπούλη, ζητώντας της να τον ενημερώνει ακόμα και προσωπικά, όταν χρειάζεται.

Ας σημειωθεί ότι, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν παρέστη ο κύριος Μανιτάκης, που επικαλέστηκε λόγους υγείας.