«Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του χθες, του σήμερα, του αύριο – Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που ετοίμασε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή το Συνέδριο του κόμματος και το οποίο διανεμήθηκε σε χιλιάδες Νεοδημοκράτες, εντός και εκτός του χώρου του Συνεδρίου.

Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοβουλία που τάραξε τα νερά, καθώς αρχίζει με μία εξομολόγηση του εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Γεώργιο Ράλλη («η ΕΡΕ δεν μπορεί πλέον να ανανεωθεί. Πρέπει να συμπτύξουμε μία ευρύτερη παράταξη και να συμπεριλάβουμε σε αυτήν και ικανούς ανθρώπους που δεν ανήκουν σε εμάς») και ολοκληρώνεται με μία ανάλυση για τη «νέα μεταπολίτευση», στέλνοντας το μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά «και όλα πάλι από την αρχή…».

Μάλιστα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μεταξύ των Συνέδρων το γεγονός της σύμπτωσης των απόψεων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο με αυτές που ανέπτυξε στην ομιλία του κατά την έναρξη του Συνεδρίου ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι που φυσικά δεν ήταν προσχεδιασμένο καθώς το βιβλίο έχει τυπωθεί εδώ και αρκετές μέρες, ενώ και ο Ν. Νικολόπουλος δεν γνώριζε το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ.

«Στις μέρες μας, η πολιτική δεν πρέπει να ακολουθεί τις εξελίξεις αλλά να τις καθοδηγεί. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να συνεχίσουν να ντύνονται με τα «κοστούμια» της φλύαρης συνθηματολογίας, αλλά θα πρέπει να φορέσουν το «μακό μπλουζάκι» του ρεαλισμού και της ουσιαστικής ενασχόλησης με τα προβλήματα της κοινωνίας.

Τέλος – τέλος από ωραία λόγια χορτάσαμε όλοι, αλλά η κοινή λογική αποτελεί μάλλον κάτι σαν… είδος προς εξαφάνιση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, περιγράφοντας και νοηματοδοτώντας τον όρο «νέα μεταπολίτευση»

Να σημειωθεί πως το βιβλίο, το οποίο παρουσιάζει όλους τους προέδρους της παράταξης, το έργο και το βιογραφικό τους, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» και όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει και ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση: www.dmsport.gr/dmnikolopoulos /.
Και στο site : www.nikosnikolopoulos.gr