Εντατικές είναι οι διαδικασίες για τις προγραμματικές δηλώσεις και τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο. Η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα αρχίσει λοιπόν στις 20/7 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο νωρίτερα η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το Σάββατο αρχικά είχε ενημερώσει τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Ζούλας ο οποίος ανέφερε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα μιλήσουν και οι τεχνοκράτες υφυπουργοί προκειμένου να τους γνωρίσει και ο κόσμος. Με έμφαση να δίνεται στους υφυπουργούς.

Λίγο αργότερα ο Κώστας Τασούλας ωστόσο επεσήμανε ότι δεν θα μιλήσουν στις προγραμματικές δηλώσεις οι υφυπουργοί ώστε να πάρουν τον λόγο οι βουλευτές. Κάτι που εν τέλει θα πραγματοποιηθεί.

Η συνεδρίαση το Σάββατο θα ανοίξει με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα.

O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών είπε ότι «περιέργως θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε…».