Πλακιωτάκης: Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες

«Να ενισχύσουμε την απασχόληση στην ποντοπόρο ναυτιλία και να προχωρήσουν άμεσα επενδύσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:49
11/07/2019
Πλακιωτάκης: Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες
4
loading

Για το πως θα κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο υπουργείο Ναυτιλίας και για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν, αφού ενημερωθεί αναλυτικά πρώτα από τους αρμόδιους φορείς, περιέγραψε σήμερα στην πρώτη του συνάντησή του, με τους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις των συντακτών για τις επενδύσεις στα λιμάνια, για τον αρχηγό του Λιμενικού, την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση και τις σχέσεις του με τους εφοπλιστές και τους συνδικαλιστές, ο υπουργός είπε ότι βρίσκεται μόλις δεύτερη ημέρα στο υπουργείο προσθέτοντας ότι ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο όχι για να κάνει διαχείριση αλλά πράγματα.

Είπε ότι το Λιμενικό Σώμα θα παραμείνει στο υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες περί διχοτόμησης του λιμενικού και «μετακόμισης» αρμοδιοτήτων του που αφορούν τομείς όπως το μεταναστευτικό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και συνεχίζουμε κανονικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική είπε ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρέθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας όπου ενημερώθηκε από τη στρατιωτική ηγεσία του λιμενικού για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

«Έχω ζητήσει από όλους να έχω άμεση ενημέρωση για οποιοδήποτε περιστατικό κρίνετε ως σοβαρό από στρατιωτική ηγεσία» ανέφερε και πρόσθεσε «θέλω να έχω προσωπική γνώση και άποψη τουλάχιστον για όλα τα μείζονα θέματα όπως με τη θεομηνία».

Σε ερωτήσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών, ο υπουργός τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα περνάει ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.

«Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να προσεγγίσουν το ναυτικό επάγγελμα σε μία ναυτιλιακή χώρα όπως η Ελλάδα» δήλωσε ο κ.Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι επιδιώκει συνεργασία με όλα τα ναυτεργατικά σωματεία και με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει ούτε να πάρει μονομερείς αποφάσεις.

«Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες. Είμαι με όλους. Είμαι εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και των Ελλήνων. Δεν χρωστάω ούτε οφείλω την ύπαρξη μου σε κανέναν. Θέλουμε οι Έλληνες να επανέλθουν στην ποντοπόρο ναυτιλία και να ενισχυθεί η απασχόληση και κατά προέκταση το ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρών για όλους. Εδώ πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων πέρα από κομματικές και πολιτικές στρατηγικές. Θα ενισχύσω την όποια προσπάθεια στην κατεύθυνση η εξεύρεσης λύσης προκειμένου να διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη που είναι στο DNA του Έλληνα. Υπάρχει εθνικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον είναι διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη που δυστυχώς κινδυνεύει» δήλωσε.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσα από βελτιωμένες δημόσιες σχολές αλλά και τη λειτουργία ανταγωνιστικών ιδιωτικών σχολών.

«Θα πρέπει να ισχύει ότι ισχύει σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες. Γιατί τα ελληνόπουλα θα πρέπει να πηγαίνουν στην Κύπρο και τη Βουλγαρία και να μη φοιτούν στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ερχεται η ωρα σας ! […]

  Γ την αναρχια τη π !

 2. avatar PanosGianaros

  Πλακιωτάκης: Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτεργάτες.

  ΤΟΤΕ ΤΟ ΛΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ . . . . ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ . . !
  Τι πήγες να κάνεις τότε στο υπουργείο.
  Μάλλον είσαι για τα . . . σχοινιά , και τις αλυσίδες απο τις άγκυρες . . !
  Τάχουν . . . για δέσιμο . . !

 3. avatar Πλατσιαλόγος Αναρχικός

  Ανατριχιασα βρε, τι εξυπνη απαντηση ειναι στο Harvard σας τα μαθαινουν αυτα τα εξυπνα:::

  1. avatar Χαχα

   Όχι στη Σητεια!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει