«Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και τι εξακολουθεί να γίνεται. Κι αυτό που εξακολουθεί να γίνεται είναι ότι απεργάζονται σχέδια και καταστρώνουν σχέδια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε αγαστή συνεργασία για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και τόνισε: «Χθες, από τον κ. Μαρκογιαννάκη που είναι κατεξοχήν εκτελεστής αυτού του σχεδίου συσκότισης απετράπη η εξέταση, η κατ’ αντιπαράσταση δύο ουσιωδέστατων μαρτύρων του κ. Μπίκα και του κ. Διώτη, οι οποίοι έχουν και κραυγαλέες αντιφάσεις».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο απετράπη η εξέταση, αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι «εδώ το ζητούμενο δεν είναι να αποδοθούν ποινικές ευθύνες», όπως είπε, αλλά «εδώ το ζητούμενο είναι να μην αποκαλυφθούν ποινικές ευθύνες από έναν πρόεδρο επιτροπής, ο οποίος προσυνεννοείται μάλιστα με εμπλεκόμενα μέλη για την εξέτασή τους».

Αναφέρθηκε όμως στο φραστικό επεισόδιο που είχε χθες με τον κ. Ρήγα του ΠΑΣΟΚ ο οποίος φέρεται να την αποκάλεσε «νούμερο», μία φράση, την οποία όμως εκείνη δεν σχολίασε.

«Ο κ. Ρήγας του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή αυτή δυστυχώς ενεργεί ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου».