«Το ΠΑΣΟΚ στέκεται απέναντι σε όσους θέλουν να μολύνουν την κοινωνία μας με το θανατηφόρο μικρόβιο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας» τονίζει ο Τομέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Κινήματος, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η φετινή επέτειος της παγκόσμιας ημέρας «δεν θυμίζει καμία από τις προηγούμενες χρονιές», καθώς «οι νεοναζί που έχουν εισβάλει στην καθημερινότητα μας, οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες κραυγές και πρακτικές τους αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία μας».

Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρει ότι το φετινό μήνυμα δεν είναι επετειακό και ότι δεν είναι τυπική υποχρέωση στα θύματα του παρελθόντος, αλλά αντίθετα υπογραμμίζει ότι «είναι ουσιαστικό μήνυμα συσπείρωσης όλων των πολιτών και των κομμάτων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση των ρατσιστών και των νεοναζί και την προστασία όλων των πιθανών θυμάτων τους είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε αλλοδαποί».

«Στους νεοναζί απαντούμε με περισσότερη και πιο δυνατή δημοκρατία. Στο ρατσισμό απαντούμε με αλληλεγγύη και δικαιώματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.