«Γνωρίζουμε πώς φτάσαμε εδώ πέρα που φτάσαμε, όχι φυσικά λόγω της υποτιθέμενης ολιγωρίας της κυβέρνησης, αλλά λόγω όλης αυτής της κατάστασης που άφησε η Ν.Δ. στη χώρα και την κατέστησε εντελώς αναξιόπιστη», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας στην πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής όταν έρθει στην κυβέρνηση.

«Λόγω της τεράστιας αναξιοπιστίας (της χώρας) φτάσαμε να μην μπορούμε να δανειστούμε. Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησής μας δεν ήταν μήνες όπου έπρεπε να δανειστούμε εκείνη τη στιγμή χρήματα, ήταν μήνες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση, η οποία φαινόταν, μέρα με τη μέρα, ότι ήταν εκτός ελέγχου. Και αντί η ΝΔ να πει ότι ‘εντάξει ας βαδίσουμε από εδώ και πέρα’, έρχεται και μας λέει ο κ. Σαμαράς το πραγματικά ανήκουστο, ότι η ΝΔ μέσα στο 2011 θα μπορούσε, χωρίς τις θυσίες που υποβάλλεται σήμερα ο ελληνικός λαός, να μηδενίσει το έλλειμμα. Αυτό είναι εκμηδένιση της στοιχειώδους κοινής λογικής», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή στο ραδιοσταθμό Real.

Σχετικά με την περαίωση, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «έχουμε 2,5 εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις που σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει ένας οποιοσδήποτε τρόπος περαίωσης και το δημόσιο θα χάσει πάρα πολλά έσοδα, αλλά και αυτοί οι φορολογούμενοι θα έχουν σχέση αναξιοπιστίας προς το δημόσιο».

Τόνισε πως έχουμε πάνω από 30 δισ. ευρώ που εκκρεμοδικούν στα δικαστήρια,1,3 εκατ. Έλληνες με ληξιπρόθεσμες οφειλές – που κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να υπάρξει έστω και μέσω της περαίωσης κάποια είσπραξη – και κυρίως έχουμε 150.000 φορολογικές δίκες που εκκρεμούν. Μπορεί να πάρει και δέκα χρόνια μία φορολογική δίκη, όπου το δημόσιο δεν εισπράττει και όταν βγει απόφαση, αμφιβάλω πάρα πολύ αν θα υπάρξει ο φορολογούμενος ή η φορολογούμενη εταιρεία για να πληρώσει.