Σε περισσότερες δόσεις και με μικρότερη προκαταβολή η περαίωση;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Γ. Παπακωνσταντίνου να διευκολυνθούν περισσότερο οι φορολογούμενοι


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:15
24/09/2010
Σε περισσότερες δόσεις και με μικρότερη προκαταβολή η περαίωση;
loading

Στην «εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος» ενέταξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη ρύθμιση της περαίωσης που αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους ως την Πέμπτη.
Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διευκόλυνσης όσων επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, λέγοντας ότι εξετάζεται η αύξηση των δόσεων (από 12 που υπολόγιζε έως τώρα το οικονομικό επιτελείο) αλλά και η μείωση της απαιτούμενης προκαταβολής.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «τριτοκοσμικό φαινόμενο» την εκκρεμότητα φορολογικών υποθέσεων ύψους 30 δις ευρώ στα δικαστήρια και διέψευσε τις αιτιάσεις περί διαλυμένου εισπρακτικού μηχανισμού που προήλθαν όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από το Γ. Φλωρίδη του ΠΑΣΟΚ.
«Πότε άλλοτε είχε το ΣΔΟΕ τέτοια παρουσία και τόσα βεβαιωμένα πρόστιμα, όσα έχει σήμερα;» διερωτήθηκε.
«Η πραγματική βάση της περαίωσης είναι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος», σχολίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων, ενώ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο νούμερο όταν ρωτήθηκε «πόσα σκοπεύετε να εισπράξετε με τη ρύθμιση», λέγοντας ότι οι διατάξεις ακόμα οριστικοποιούνται.
Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι όσοι έχουν ενταχθεί στην αυτοπεραίωση ως το 2007 δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση, εκτός κι αν έχουν ήδη ελεγχθεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει