Διαβούλευση για την Παιδεία, με θέμα τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οργάνωσε το απόγευμα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρός της Αλ. Τσίπρας άνοιξε τις εργασίες με εισήγησή του στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ελλείψεις με τις οποίες άνοιξαν τα σχολεία «σε εκπαιδευτικούς, αίθουσες και σχολεία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των παιδικών σταθμών λέγοντας ότι «είναι δραματική η κατάσταση» αφού, όπως πρόσθεσε «εξαναγκάζονται οικογένειες νέων εργαζομένων σε υπέρογκα έξοδα, όταν ο ένας μετά τον άλλον κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί σε δήμους της Αθήνας».

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα φροντιστήρια, λέγοντας ότι σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού πληρώνεται σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα.

«Αν μια χώρα δεν επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, δεν επενδύσει στη γνώση, τις νέες τεχνολογίες, τη μόρφωση, τότε δεν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα βγει κάποια στιγμή από την κρίση», τόνισε.