Έκκληση στους πολίτες να συστρατευθούν σε ένα προοδευτικό μέτωπο, απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Στις εθνικές εκλογές, είπε η κ. Σβίγκου, «θα παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο, θα παρουσιάσουμε όλα όσα έγιναν δυνατά στο πλαίσιο μιας πολιτικής, η οποία έλαβε υπόψη της, τόσο την ανάγκη σταθεροποίησης της οικονομίας και εξόδου από το μνημόνιο, όσο και τις ανάγκες των ανθρώπων. Το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε για την ανάπτυξη και τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Για τα μεσαία στρώματα και τη νεολαία και πώς σε αυτήν θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, πώς θα δώσουμε ευκαιρίες ώστε να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους. Πώς θα ενισχύσουμε την καινοτομία και θα μιλήσουμε για μια παραγωγική ανασυγκρότηση η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της χώρας».

Η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη «γιατί είμαστε αυτοί οι οποίοι καταφέραμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα φέρει 4% ανάπτυξη, όταν η δική του κυβέρνηση, δεν μπορούσε να πιάσει κανένα στόχο ως προς την ανάπτυξη ή ως προς τα πλεονάσματα, μην ξεχνάμε ότι εμείς βρήκαμε μια χώρα με 28% ανεργία και με 25% μείωση του ΑΕΠ».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το πρόγραμμα του κόμματος «συμπεριλαμβάνει τα ασθενέστερα στρώματα, συμπεριλαμβάνει τα μεσαία στρώματα, συμπεριλαμβάνει τη νεολαία, γιατί όλοι μαζί οφείλουμε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα μετά τα μνημόνια, μια Ελλάδα στην οποία η ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι αλληλένδετες έννοιες».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές, ανέφερε ότι «ένα κόμμα της Αριστεράς, οφείλει να έχει αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία, γιατί όταν η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης καθημερινά αναπαράγει δεκάδες fake news, ο καλύτερος τρόπος να τα πολεμήσουμε όλα αυτά και να επικοινωνήσουμε το έργο μας και τις ιδέες μας, είναι αυτός της αδιαμεσολάβητης επαφής με την κοινωνία. Ο στόχος που βάζουμε εμείς στο δρόμο προς τις εκλογές, είναι να δυναμώσουμε την παρουσία μας στις τοπικές κοινωνίες, όλα τα στελέχη του κόμματος και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να οργώσουν την Ελλάδα και σε επικοινωνία με τους πολίτες να τους ακούσουμε, να ακούσουμε την κριτική, να ακούσουμε προτάσεις, να συζητήσουμε μαζί με αυτό τον κόσμο».

Η διένεξη στο ΚΙΝΑΛ απωθεί τους πολίτες

Η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι η διένεξη και εκατέρωθεν δηλώσεις μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της κ. Γεννηματά απωθεί τους πολίτες – και εξήγησε: «Γιατί το αν κάποιος θα είναι στο Επικρατείας, το αν δεν θα είναι, το ποιος θα είναι τελικά, αυτά είναι πράγματα που στην καλύτερη περίπτωση δεν απασχολούν κανένα, στη χειρότερη απωθούν τον κόσμο από την πολιτική. Θα σας έλεγα λοιπόν, ότι το βασικό πρόβλημα αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ είναι η κρίση ταυτότητάς του. Η κα Γεννηματά έχει επιλέξει μια μονομέτωπη επίθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή, όταν εμείς καλούσαμε τους πολίτες να ψηφίσουν προοδευτικά ψηφοδέλτια, η κα Γεννηματά έκανε δήλωση στην οποία αναφερόταν μόνο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βενιζέλος επίσης, όπως και η κα Γεννηματά, έχει αναφερθεί στη ‘στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ’. Και οι δυο παραγνωρίζουν ότι μια στρατηγική ήττα της Αριστεράς, σημαίνει μια στρατηγική νίκη της Δεξιάς. Σε αυτό αν έχετε δει, δεν απαντά κανένας, όπως κανένας από το ΚΙΝΑΛ δεν απαντά στο αν θα στήριζε μια κυβέρνηση της ΝΔ. Θα συγκυβερνούσε με τον κ. Βορίδη; Θα συγκυβερνούσε με τον κ. Γεωργιάδη; Έτσι θεωρεί ότι θα απευθυνθεί στους προοδευτικούς πολίτες; Οι προοδευτικοί πολίτες γνωρίζουν τι σήμαινε για τη χώρα η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, και δεν θα ήθελαν με τίποτα μια επανάληψη αυτού που συνέβη το 2014. Εμείς καλούμε τους πολίτες να συστρατευθούν σε ένα προοδευτικό ενωτικό μέτωπο, ώστε την επόμενη μέρα για τη χώρα να συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση».