Με αντικείμενο την έγινε εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης συνεδρίασαν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Σε αναμονή των τελικών εξελίξεων για την προκήρυξη εκλογών αποφασίστηκε η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στο οποίο η ομόφωνη πρόταση των δύο οργάνων είναι η διενέργεια του 4ου τακτικού συνεδρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου και η λήψη απόφασης για τις εθνικές εκλογές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά το απογοητευτικό ποσοστό του 0,8%, που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές, υπήρξαν αναφορές για σκέψεις του Πάνου Καμμένου να μην συμμετάσχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές.

Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έγινε την επομένη των ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης είχε πει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα περιμένουν να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος γύρος και θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις και νέα συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής.