Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων για την εκλογή των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης που συγκέντρωσε 1.158, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος (712), Δημ. Ρέππας(677), Μιχ. Βουράκης(676), Γρ. Φελώνης (664), Αντ. Σαουλίδης (661), Κων. Μπελτέγρης (651), Κων. Πανταζής (647), Μιχ. Τζελέπης (639), Παν. Αλαμάνος (628) και Στυλ. Σπάθης (618).

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ’ ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 130 μέλη που θα εκλεγούν θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές.

«Μετά την ομόφωνη ουσιαστικά έγκριση από το Συνέδριό μας της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ που συνιστά ολοκληρωμένη, προοδευτική και υπεύθυνη πρόταση για την εθνική στρατηγική ανάκαμψης και οριστικής εξόδου από την κρίση, τα αποτελέσματα της διαδικασίας εκλογής των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώνουν την εικόνα της ενότητας, της ενεργοποίησης και της ανανέωσης της παράταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Ο μεγάλος αριθμός νέων στελεχών που εκλέγονται στην ΚΠΕ είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης, ένας πολύ θετικός οιωνός για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, της πολιτικής ζωής της χώρας», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://ekloges.anasystasipasok.gr/.