Αναγνωστοπούλου: Το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια επισφραγίζει τις προσπάθειές μας

Ν. Ντιμιτρόφ: Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:43
31/05/2019
Αναγνωστοπούλου: Το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια επισφραγίζει τις προσπάθειές μας
5
loading

Ουσιαστικό βήμα που θα συμβάλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, χαρακτηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, τη σημερινή επικύρωση της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών με το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια.

«Η επικύρωση της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας με το άνοιγμα πρεσβειών της Ελλάδας στα Σκόπια και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα, καθώς και γενικών προξενείων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στο Μοναστήρι και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αποτελεί την επισφράγιση των προσπαθειών μας για την επόμενη μέρα της προόδου και της αλληλεγγύης στα Βαλκάνια» σημειώνει στη δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Αναγνωστοπούλου. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει μάλιστα πως «πρόκειται για ουσιαστικό βήμα που θα συμβάλει στην εμβάθυνση και περαιτέρω υλοποίηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί στο Σχέδιο δράσης (action plan) για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών μας».

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου τονίζει ότι ο δρόμος των συνεργασιών σε κλίμα καλής γειτονίας και με γνώμονα την ευημερία, την ανάπτυξη και την ειρήνη στην περιοχή άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών και με αυτά τα βήματα αποδεικνύεται η ιστορικότητά της στην πράξη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων, δυνάμει του Άρθρου 10 της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια σε πρεσβεία, του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο και, αντιστοίχως, για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Βορείου Μακεδονίας στην Αθήνα σε πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης σε Γενικό Προξενείο.

Ν. Ντιμιτρόφ: Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία

Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία και ακόμη μεγαλύτερη για τους πολίτες της Ελλάδας και των Σκοπίων χαρακτηρίζει το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Η σημερινή ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας σηματοδοτεί επίσημα την αναβάθμιση των Γραφείων Συνδέσμου στα Σκόπια και την Αθήνα σε Πρεσβείες. Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία, και ακόμη μεγαλύτερη για τους πολίτες μας» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Xronia polla За много години».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

  Λίγο κρασί , λίγο θάλασσα και Τ αγορι μου ου ου ...........

 2. avatar Μαρία.κ

  Μεγάλο καλό κάνατε στην Ελλάδα μπράβο σας!!! αγάλματα πρέπει να σας κάνουμε!!!!

 3. avatar ψψψψ

  Σφουγγαριστρα μου γλυκια εσενα εχω μεσα στην καρδια. νταρι νταρι νταρι νταρι στην ΑΟΖ πετουν οι Σλαβοι.

 4. avatar συνεχίζουν να προκαλούν

  τόσο [...], ή τόσο αλαζόνες;;;;;

 5. avatar Te

  Ακόμα δεν βάλατε μυαλό προδότες της Μακεδονίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει