Πολλά ήταν τα γνωστά πρόσωπα, αλλά και οι celebrities που στις Ευρωεκλογές 2019 διεκδίκησαν την ψήφο του ελληνικού λαού για μία θέση στην Ευρωβουλή. Από τους εκπροσώπους της showbiz εκείνος που τελικά τα κατάφερε (και είναι ο μόνος) είναι ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνοντας την 5η από τις έξι εκλόγιμες θέσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Ποια είναι, όμως, τα γνωστά πρόσωπα που τελικά δεν κατάφεραν να πάνε στις Βρυξέλλες;

Από τη Νέα Δημοκρατία εκτός έμειναν οι: Θοδωρής Ζαγοράκης (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην ευρωβουλευτής), Μανώλης Μαυρομμάτης (αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής), Άκης Τσελέντης (σεισμολόγος), Γιώργος Αμυράς (πολιτικός και δημοσιογράφος), Βίκυ Φλέσσα (παρουσιάστρια) και Πέγκυ Σταθακοπούλου (ηθοποιός).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να εκλεχθούν οι: Ραλλία Χρηστίδου (τραγουδίστρια),  Λυδία Κονιόρδου (ηθοποιός), Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Ολυμπιονίκης TAE KWON DO), Κυριακή Μάλαμα (σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Ρος Ντέιλ (μουσικός).

Από το ΚΙΝΑΛ, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αν και βρίσκεται μέσα στην πρώτη 5αδα δεν εκλέγεται, αφού το κόμμα βγάζει δύο ευρωβουλευτές. Εκτός έμειναν και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο Νίκος Παπανδρέου.

Από το ΚΚΕ, η Σεμίνα Διγενή δεν τα κατάφερε, όπως και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. Με τη ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν εκλέγεται ο ηθοποιός, Κλέων Γρηγοριάδης. Αλλά και ο Κώστας Σόμμερ δεν τα κατάφερε με την Ένωση Κεντρώων, αφού το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη δεν έβγαλε ευρωβουλευτή.