Υπόμνημα με τα αιτήματά του παρέδωσε στον πρωθυπουργό το Συντονιστικό ‘Οργανο των αγροτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει και της σύστασης μιας διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη θέσπιση ζητημάτων, όπως το αγροτικό πετρέλαιο.

Οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν από τον πρωθυπουργό και μάλιστα επισήμαναν, πως ο Αντώνης Σαμαράς τούς δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.

«Σε συνέχεια των επαφών που έχουν προγραμματιστεί και έχουν ξεκινήσει από χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα συναρμόδια υπουργεία, άκρως τιμητικά ως υποδοχή μας υποδέχτηκε και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. Κατατέθηκε ένα υπόμνημα πάνω απ’ όλα και αναδεικνύοντας το αγροτικό ζήτημα ως κοινωνικό και όχι ταξικό, υψίστης σημασίας για μια ολόκληρη κοινωνία και οικονομία, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάννης Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου.

Και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον κύκλο επαφών. Αυτή τη στιγμή πάμε, θα δημιουργηθεί μια διυπουργική μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, πρωτίστως για κάποια θεσμικά ζητήματα πρωτόγνωρης σημασίας πάνω απ’ όλα και ζωτικής, που έχουν να κάνουν καθαρά με τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου».